باراک اوباما در نخستين سخنراني خود پس از پيروزي ترامپ با بيان اينکه ايران به مفاد توافق هسته اي موسوم به برجام پايبند بوده گفت: کساني که خواستار بر هم زدن اين توافق هستند، بايد دليلي قانع کننده براي اين کار داشته باشند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا روز دوشنبه به وقت واشنگتن در نخستين سخنراني مطبوعاتي خود پس از پيروزي «دونالد ترامپ» در انتخابات رياستجمهوري آمريکا تأکيد کرد، به ترامپ گفته است که تيم وي در کاخ سفيد آمادگي دارد تا انتقال قدرت را تسريع بخشد.
بنا بر اين گزارش، رئيسجمهوري آمريکا با اشاره ضمني به شکست «هيلاري کلينتون» کانديداي حزب دموکرات در برابر رقيب جمهوريخواهش در انتخابات رياستجمهوري اخير گفت: ما بايد زمان بگذاريم و به اين بيانديشيم که چطور ما در حزب دموکرات بايد به لحاظ سياسي سازماندهي شويم».
اوباما در ادامه به برخي موضعگيريهاي ترامپ پيش از انتخابات اشاره کرد و گفت: «روابط اصلي آمريکا شامل ناتو در دوره رياستجمهوري رئيسجمهور منتخب آمريکا همچنان حفظ خواهد شد».
وي در پاسخ به سوالي درباره انتصابهاي احتمالي ترامپ در دولت آينده آمريکا اعلام کرد: «تصور نميکنم که مناسب باشد من درباره اين انتصابها اظهار نظري داشته باشم».
رئيسجمهوري آمريکا همچنين گفت: «البته من نگرانيهايي درباره رياستجمهوري ترامپ دارم. ترامپ در شرايطي به کاخ سفيد ميآيد که دستورالعملهاي سياسي مشخص شده او بسيار کمتر از روساي جمهور پيشين وي است».
اوباما گفت در نشست چند روز پيش با دونالد ترامپ، اهميت تعامل با گروه هاي اقليت، زنان يا گروه هاي ديگري که کارزار انتخاباتي امسال موجب نگران آنها شده را به وي گوشزد کرده است.
باراک اوباما با بيان اينکه ايران به مفاد توافق هسته اي موسوم به برجام پايبند بوده گفت کساني که خواستار بر هم زدن اين توافق هستند، بايد دليلي قانع کننده براي اين کار داشته باشند.
وي ادامه داد: «ما اکنون يک سال شواهد درباره پايبندي ايران به توافق هسته اي داريم و اين چيزي است که افسران نظامي اسرائيل هم به آن باور دارند.»
رئيس جمهور آمريکا افزود: «توجيه ابطال توافقي که کارساز است و مانع پيگيري سلاح هاي هسته اي توسط ايران شده، کار دشواري است.»
اوباما همچنين گفت تصور مي کند دونالد ترامپ بعد از ورود به کاخ سفيد و متوجه شدن اينکه برجام، توافقي موثر است، نظرش درباره اين توافق را تغيير خواهد داد.
رئيس جمهور آمريکا تأکيد کرد که برجام توافقي چند جانبه است و بر هم زدن آن بدون لطمه به منافع آمريکا ممکن نيست.